Os catro principales estilos de cociña son:
-Guangdong: Esta cociña e amplia e fina, usa productos frescosd do río e mar, pero tamén aves, insectos, ratones y serpientes. Platos típicos: serpiente e gato, serpiente, gato e polo, lechón de pel cruxinte...
-Shandong: Cocina amplia e fina, hábil en guisar productos mariños frescos. Mellores platos: Holoturia e cebolletas, ovos de calamar, ovario de cangrexo e aletas de tiburón, polo asado, semillas de nuez con leite...
-Sichuan: Cocina famosa por o seu sabor picante e raro. Platos típicos: carne picada con aroma de pescado, cadriños de carne e maní, queixo se soja picante, carpa de pedra...
-Huaiyang: Mellor estilo Jiangsu, onde ai moitos ríos e lagos. Usa productos vivos e frescos e pon cuidado no sabor suave, a forma e a cor. Platos típicos: Polo do mendigo, pescado mandarín agridulce, pato salado...
Fonte: http://espanol.cri.cn/chinaabc/chapter18/chapter180303.htm
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