miércoles, 26 de octubre de 2011
Alimentación.
A cociña china está íntimamente relacionada non sólo coa sociedade, sinon tamén ca filosofía e a medicina china.Cada comensal ten a súa propia conca de arroz e os pratos sírvense con carácter comunal a unha mesa e unha conca ou bandexa,esta forma é coñecida nalgunhas zonas occidentais como "estilo familiar".
O compoñente básico é o arroz,este compoñente é critico e unificador de moitos pratos da cociña china.
O té é a bebida máis consumida en China.Tradicionalmente a cervexa e o alcol de arroz resérvanse para celevbración e festas.Nas comidas de todos os días, non se sirven bebidas ,os comensais sacian a súa seda con sopas e caldos.A cociña tradicional china non emplea leita a intelerancia a lactosa é moi extendida en moitos países asiáticos.
O tofú é un invento chino.Componse de soja,auga e un solidificante ou coagulante.Prepárase mediante a coagulación da chamada " leite de soja" é similar a como se prepara o queixo a partir do leite.Constitúe a base de unha decena de alimentos que se consumen habitualmente debido o seu prezo econímico.
Fonte
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario