martes, 8 de noviembre de 2011

Alimentación

Os catro principales estilos de cociña son:

-Guangdong: Esta cociña e amplia e fina, usa productos frescosd do río e mar, pero tamén aves, insectos, ratones y serpientes. Platos típicos: serpiente e gato, serpiente, gato e polo, lechón de pel cruxinte...

-Shandong: Cocina amplia e fina, hábil en guisar productos mariños frescos. Mellores platos: Holoturia e cebolletas, ovos de calamar, ovario de cangrexo e aletas de tiburón, polo asado, semillas de nuez con leite...

-Sichuan: Cocina famosa por o seu sabor picante e raro. Platos típicos: carne picada con aroma de pescado, cadriños de carne e maní, queixo se soja picante, carpa de pedra...

-Huaiyang: Mellor estilo Jiangsu, onde ai moitos ríos e lagos. Usa productos vivos e frescos e pon cuidado no sabor suave, a forma e a cor. Platos típicos: Polo do mendigo, pescado mandarín agridulce, pato salado...

Fonte: http://espanol.cri.cn/chinaabc/chapter18/chapter180303.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario